2008-04-16

Szempontok és javaslatok az INSPIRE kapcsán a honi jogszabályok módosítására

2008 januárjában az FVM FTF kezdeményezésére és elnökletével tárcaközi egyeztető megbeszélésre került sor az FVM-ben.
A találkozóra meghívást kapott a HUNAGI is, amely javaslatait előzetesen beküldött domkumentumban is megfogalmazta. Ugyanitt került bejelentésre, hogy a KvVM tervezi az INSPIRE jogszabályi adaptációjt a környezetvédelmi törvény esedékes módosítása keretében megoldani. A találkozóról bővebb információ a http://hunagi8.blogspot.com januári bejegyzései között található. Január óta még nem érkezett megkeresés a KvVM részéről a HUNAGI irányába a munkában való részvételre való felkérés ügyében, sőt a 2007 nyarán megfogalmazott KvVM-HUNAGI egyetértési megállapodás KvVM oldali aláírására sem került még sor.
Az Európai Bzottság megbízásából az összesített európai felmérést végzők visszajelzése szerint Magyarország nem teljesítette az INSPIRE helyzetéről szóló nemzeti adatszolgáltatási kötelezettségét a február 15-i htáridőre. A teendőkre a FOMI is felhívta a figyelmet, hangsúlyozva a KvVM lletékességét. 2008 márciusában a HUNAGI - KvVM felkérésre - tagsága és partnerei körében egy háromnapos felmérést készített a 2008 évi jelentés elkészítését elősegítendő és az anyagot megküldte a KvVM-nek. Azóta nincs visszajelzés arról, hogy a viszonylag kevés, de jelentős hozzájárulás sorsa mi lett és az milyen hiányzó természetvédelmi, környezetvédelmi adatokkal egészült ki. Április elején a KvVM illetékese a HUNAGI elnöke számára ismét szóba hozta az egyetértési megállapodás tető alá hozását. E naplóban tudósítunk róla, ha a megállapodás aláírásra kerül.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

I'm extremely impressed along with your writing skills as neatly as with the format in your blog. Is this a paid theme or did you customize it your self? Either way stay up the nice quality writing, it is uncommon to look a great weblog like this one today..

My web-site nfl jerseys made in usa free shipping

Névtelen írta...

A person essentially help to make significantly
posts I would state. This is the first time I frequented your website page and thus far?

I surprised with the research you made to create this
particular put up incredible. Wonderful process!


Here is my homepage ... http://2011.underwaterfestival.org/blog/2011/09/16/farewell-festival